מתכון: קציצות דגים ברוטב עגבניות וחצילים

חיה ספיר No Comments on מתכון: קציצות דגים ברוטב עגבניות וחצילים

תשעת הימים כבר החלו, ומתכונים מגוונים לדגים זה אחד הדברים המבוקשים ביותר בימים אלו. ב"אושן גורמה" מגישים עבורכם מתכון קליל להכנה לקציצות דגים ברוטב עגבניות וחצילים, שאגב, ממש יכול להתאים גם לשבת. בתיאבון!

13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

קציצות דגים ברוטב עגבניות וחצילים (6-8 מנות) | דרגת הכנה – קלה

לקציצות:

1 רול ויט פיש

½ חבילה בצל ירוק

3 כפות פירורי לחם

מעט אורגנו

כוסברה טחונה

רוטב:

1 בצל סגול

1 חציל בינוני או כל ירק אחר שאוהבים

½ כוס  זיתים

3 שיני שום

500 מ"ל רוטב עגבניות ביתי או קנוי

1/2 כוס מים

10-12 עגבניות שרי

שמן זית

מלח, פלפל, אורגנו

הוראות הכנה

מפשירים את הויט פיש ללילה במקרר

במעבד מזון טוחנים את הויט פיש למרקם חלק

מערבבים עם שאר החומרים של הקציצות ולשים כ-3 דקות

יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומניחים במקרר

לרוטב:

חותכים את הבצל סגול לשישיות, חותכים את החציל לקוביות בינוניות ,

חותכים את השום לפרוסות, חותכים את הזיתים לשתים, חוצים את העגבניות שרי לחצאים או רבעים.

את החצילים והבצל סגול אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות עם שמן מלח ופלפל עד להזהבה

בסיר שטוח מטגנים שיני שום, מוסיפים עגבניות שרי ומטגנים עוד 2 דקות 

מוסיפים את החצילים, בצל סגול, רוטב עגבניות ומים, מתבלים ומוסיפים את הזיתים.

מניחים את הקציצות בסיר בצורה רודפת אחד אחרי השני ומבשלים יחד כ-25 דק'

אפשר להכין את הרוטב בכמות כפולה, והקציצות בכמות כפולה ולהקפיא בנפרד כל אחד ואז נשאר רק להכניס את הקציצות לרוטב ולבשל

המתכונים באדיבות 'אושן גורמה' | השפית רבקי דייטש (רובין)



0 תגובות